اولین قدم و اولین راه انحراف در میان آدمیان با قابیل آغاز شد.هنگامی که حق انتخاب داشت؛بجای کار خدایی و حرکت برای خدا،هوی و هوس خود را مقدم کرد.قربانی کرد؛اما نه برای خدا.هدیه داد؛اما نه برای خدا.از اینجا قابیل و قابیلیان از مسیر حق جدا شده و زاویه باز کردند.
مرحله دیگر انحراف،پافشاری بر اشتباه است،قابیل وقتی فهمید قربانی او پذیرفته نشده است؛به جای بازنگری و تحلیل و بررسی رفتار خود،به جای توبه،اعتذار و پوزش و فهم اشتباه خود(که کار برای غیر خدا و کار غیر خالصانه دلیل پذیرفته نشدن است و راه،تنها اخلاص و خدایی شدن است)مسیر غلط حسد را پیمود.
به جای آنکه از خدا،فضل و عنایت و لطف را برای خود بخواهد،به دنبال حذف عنایات از برادر بود.آرام آرام حسد ریشه دوانید و قابیل دست تعدی به سوی برادر گشود و برادر را کشت.
این آغاز یک انحراف بود...
در ادامه بخوانید...
هابیلیان و قابیلیان امروز چگونه اند؟؟؟
در طول تاریخ،قابیلیان فراوانی خطاهای زیادی انجام داده اند.
خیلی ها بشر را با رسوایی قابیل معرفی می کنند گویا همه ی انسانها قابیل صفتند؛در حالی که زیبایی های هابیل فراتر از مظلومیت و شهادت او تا نهایت تاریخ آموز و رهگشاست و بایدمورد دقت و تآمل قرار گیرد.
1.مخلصانه عمل کردن؛بهترین ها را برای خدا برگزیدن و تقدیم کردن است.
2:پرهیز از مشاجره و جدل و تلاش برای تبیین و هدایت گری.
وقتی با برادر سخن می گوید ملاک ها را بیان می کند که خداوند از اهل تقوا،پذیراست.راهکار مقرب خدا شدن،تقواست .به کمیت مربوط نیست؛به انگیزه و کیفیت کار بسته است.هنگامی که قابیل می خواهد او را به مسائل باطل و حاشیه ای بکشاند،از جدل طفره رفته و برادر را به این نکته متذکر می شود که خدا فقط از اهل تقوا می پذیرد:انما یتقبل الله من المتقین.
حتی زمانی که هابیل،قابیل او را تهدید به قتل می کند به بدی سبقت نمی گیرد.با دشمن خود نیز مبادرت و آغاز به بدی نمی کند.در بدی،مقابله به مثل نمی کند ؛چرا که خدا را ناظر و حاضر می بیند:انی اخاف الله رب العالمین.
هنگام نزاع و اختلاف،خدا را فراموش نمی کند؛هدف یادش نمی رود.متذکر خدا می گردد:انما یتقبل الله من المتقین.
3.در مسیر حق،ثابت قدم ماندن و مستحکم پیش رفتن.
تهدیدها،هابیل را از میدان به در نمی کند و از مرز تقوا خارج نمی سازد.
هابیلیان امروز چنین اند؛
مسائل و اختلافات سیاسی و جناحی آنان را از مرز تقوا و عدالت بیرون نمی برد.برای رسیدن به هدف،خود را مجاز به هر کاری نمی دانند.از مراقبه و توجه به خود غافل نمی شوند.ملاک عزت را خدا می دانند و کار خدایی؛
انما یتقبل الله من المتقین.
خالصانه اقدام می کنند.در بدی سبقت نمی گیرند.بدی ِ طرف مقابل را با بدی جواب نمی دهند؛حتی اگر به قیمت شهادت و کشته شدن هم باشد باز هیچ لکه ی تردید و گناهی بر دامن ندارند.نه از پشیمانان و نادمین می گردند و نه از خسارت دیدگان.(1)
تمرین کنیم برای هابیلی شدن و به یقین هابیلیان کسانی اند که یاری گر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه هستند.امروز زمان انتخاب است.
هابیلی یا قابیلی بودن...
(1)سوره مائده/31-27.