یکی از شکایتهای شایع در بین زنان باردار گشاد شدن عروق و ظاهر شدن رگهای طنابی شکل یا همان رگهای واریسی در پاها است. حال به بررسی علل واریس در بارداری و درمان واریس پا میپردازیم. در حدود یکسوم از زنان واریس در بارداری را تجربه میکنند در طول بارداری بدن مادر دچار یک سری تغییرات طبیعی فیزیولوژیک میشود که شرایط را برای رشد بهتر جنین مهیا میسازد. برخی از این تغییرات ممکن است عوارض ناخواستهای را برای سلامت مادر به همراه داشته باشد.
انواع واریس بارداری
یکی دیگر از انواع واریس که ممکن است زنان باردار به آن مبتلا شوند واریس پا است. به علت انقباضات عضلات و اضافهوزن ممکن است واریس پا نمایان شود.
واریس در درجه اول در ناحیه ساق پا یا رانها بروز پیدا میکند. واریس پا به دو شکل طنابی و مویرگی رخ میدهد. در نوع طنابی عروق برجستهتر بوده و در نوع مویرگی، عروق ریزتر خواهند بود. همچنین نوع مویرگی معمولأ با عوارض خاصی همراه نیست.
واریس طنابی
واریس طنابی که بهتر است در این مورد با پزشک زنان و دکتر قلب و عروق و بهترین دکتر واریس مشورت شود. البته در بارداری اقدام درمانی صورت نمیگیرد اما لازم است پزشک خود را در جریان بگذارید تا اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
واریس مویرگی
رگهای عنکبوتی و واریس ریز را اغلب خانمها در بارداری تجربه میکنند.
این نوع واریس مویرگی بعد از دو بار زایمان ایجاد شده است خطری ندارد.
- مشکل و عوارض بعدی لخته شدن خون ندارد.
- جوراب واریس نیازی ندارد.
واریس دستگاه تناسلی
در دوران بارداری خونرسانی لگن بیشتر میشود و برگشت خون به قلب آهستهتر صورت میگیرد به همین دلیل واریس دستگاه تناسلی در این دوران موضوع نسبتاً شایعی است و جای نگرانی ندارد.
این نوع واریس در این نواحی حدود شش هفته بعد از زایمان از بین خواهد رفت اما اگر همچنان این عارضه برای فرد وجود داشته باشد و رفع نشود، باید از روش اسکلروتراپی و یا آمبولیزاسیون استفاده کرد.
معمولاً واریس واژن تاثیری در نحوه عمل زایمان و نوع آن نخواهد گذاشت. در واقع این رگهای واریسی در این ناحیه با خطر خاصی مواجه نیستند.
تغییرات هورمونی نقش بسیار مهم گستردهای در ایجاد واریس در زنان دارند. تغییرات هورمونی شدیدی که در دوران یائسگی و بارداری به وجود میآیند، در ظهور انواع واریس از جمله واریس زیر چشم، پاها و تمام دیگر نقاط بدن بانوان موثر هستند.