سلام دوست من...
مفهوم کلمه خدا رو هر انسانی حتی کسانی که منکر وجود خدا هستن یه درکی و تصوری ازش دارن.میدونن خدا یعنی خالق همه ی هستی حتی اگه این رو باور نداشته باشن...
حالا شناخت خدا کلا کار سختیه،واسه اینکه انسان از نظر ذاتی خودش محدوده،با معرفت و حواسش با اطراف و پیرامونش ارتباط برقرار میکنه...
و سخته خدایی رو که نمیبینه لمس نمیکنه شناخت معرفتی نداره رو باور کنه واسه همین سردرگم میشه.
برای همین تو قران خدا با صفتهایی معرفی شده تا درکی ازون پیدا کنیم که ارتباط بگیریم.رحیم،کبیر،رئوف،جمیل و ....
راههای زیادی برای شناخت خدا هست
از راه فطرت...از راه عقل...از راه حس و تجربه
از راه فطری آسونترین راهه...همیشه ته دلمون عشق به خدا هست.همیشه تو دلمون یه راه ارتباط با خدا هست.
حالا گاهی هم فطرت آدما با خرافات یا افکار و رفتارهای غلط یا غفلت کدر میشه...ولی همینکه غم یا مشکلی پیش میاد آدم دوباره یاد خدا میفته و نا امید از همه جا احساس میکنه که بله نجات دهنده و فریادرسی هم هست.و این حادثه ها باعث میشن که انسان نتونه منکر وجود خدا بشه.
با مشاهده و تفکر تو پدیده ها و خلقت جهان و مطالعه کردن همین نشانه هایی که میبینیم...مثل آسمان و زمین و موجودات و نظم و ترتیبی که تو جهان هست مثلا همین شب و روز وجود خدا رو درک کنیم.
راه عقل که مشخص تر و اصولی تره.دلایل و بحثهای پیچیده از نظر عقلی پیش میاد که واسه کسایی که فلسفه نمیدونن پیشنهاد نمیشه. ولی چون همه چی با دلیل و منطق برخورد میشه ایمان هم تقویت میشه و جای هیچ شک و شبهه ای نمیمونه...یقین داریم که موجودی این جهان رو بوجود آورده که خودش نیازی به هیچ موجودی ندارد.
با مطالعه ی بیشتر تفکر بیشتر خدا رو میشه درک کرد حتی استدلال آنچنانی به نظر من لازم نیست...واسه اینکه در اعماق روحمون عشق و نور الهی هست.
کتاب توحید استاد مطهری رو مطالعه کنیم...قران رو با معنی و دقت بیشتری بخونیم...
امیدوارم تونسته باشم کمکی کوچیکی بهتون بکنم