کاشت ایمپلنت دندان از فرایندهای جراحی با درصد موفقیت بسیار بالاست. معمولاً کم پیش میآید که مشکلی در کاشت ایمپلنت رخ دهد. اما مانند سایر فرایندهای دندانپزشکی ممکن است همیشه موفق عمل نکند و در مواردی با شکست مواجه شود.همانطور که گفته شد شکست در فرایند کاشت ایمپلنت دندان رخدادی غیر معمول است، اما درصورتیکه چنین اتفاقی برای شما افتاد، دچار استرس و اضطراب نشوید.
ایمپلنت نسبت به روشهای دیگر هزینهی بیشتری دارد و همچنین دوام آن نیز بیشتر است.
چه زمانی باید ایمپلنت را خارج کرد؟
ایمپلنت دندانی که شرایط زیر را داشته باشد باید خارج شود؛
- ایمپلنتی که عفونت کرده باشد.
- حساسیت نشان دادن به ایمپلنت
برخی بیماران ممکن است نسبت به فلز ایمپلنت حساسیت نشان دهند. این حساسیت میتواند سبب ناراحتی و معذب بودن فرد شود. اگرچه بروز چنین حساسیتی نادر است اما به محض این که بروز کند باید ایمپلنت را خارج کرد.
مشکل دیگری که ممکن است نیاز به خارج کردن ایمپلنت را ایجاد کند احساس ناراحتی و معذب بودن برای فرد است. البته که بالافاصله بعد از کاشت ایمپلنت، داشتن این احساس طبیعی است اما اگر این شرایط ادامه پیدا کند ممکن است دلیل دیگری پشت این مسئله باشد.
یکی از مهمترین مسائلی که به کاهش این ریسک کمک میکند، انتخاب دندانپزشک ماهر و باتجربه است. برای انتخاب یک دندانپزشک ماهر باید دقت زیادی داشته باشید و نکاتی مهمی را در نظر بگیرید در همین راستا مقاله مهمترین معیارهایی که برای انتخاب یک دندانپزشک خوب باید توجه کنیم چیست؟ را مطالعه کنید.
- ایمپلنتی که بخش اعظم استخوان اطراف آن از دست رفته باشد.
- ایمپلنتی که تحت تاثیر التهاب یا عفونت درد داشته باشد.
- ایمپلنتی که ترک خورده باشد یا شکسته شده باشد.
- ایمپلنتی که در محل اشتباه کاشته شده باشد و نتوان آن را تصحیح کرد.
- ایمپلنتی که تکان میخورد و متحرک است.
- ایمپلنتی که علائم همراه را دارد و علاوه بر آن استخوان به خوبی از آن پشتیبانی نمیکند.
- ایمپلنتی که در اصراف آن لثه عقب نشینی کرده و تحلیل رفته است و سطح ایمپلنت مشخص شده است و در معرض دید قرار گرفته است.
- ایمپلنتی که ریشهی تیتانیومی پیچ مانند آن شکسته شده باشد.
اکثر این موارد همراه با علائم هستند و نشان دهندهی شکست ایمپلنت میباشند، یا خبر زود هنگام از شکست قریب الوقوع کاشت ایمپلنت میدهد. درصورتیکه لثههای شما دچار عقبنشینی شده است مقاله بهترین درمان برای لثه تحلیل رفته و انتخاب بهترین روش را بخوانید.
فرایند برداشتن ایمپلنت مشکل یافته چگونه انجام میشود؟
برای برداشت ایمپلنت کاشته شده، فرد مذکور باید تحت بی حسی قرار بگیرد. برای انجام این فرآیند از ابزار پیشرفته و خاصی استفاده میشود تا کمترین آسیب به لثه و فک بیمار وارد شود.
در ابتدا کراون یا روکش دندان (دندان مصنوعی قرار گرفته بر روی پایه) برداشته میشود. این کار دسترسی به ریشهی ایمپلنت را سادهتر میکند. برای جدا ساختن ریشهی پیچ مانند از استخوان از یک آچار مخصوص استفاده میشود.
در صورتی که ایمپلنت کاملاً به استخوان متصل شده باشد ممکن است به یک وسیلهی برشی نیاز باشد. اگر شرایط بیمار مناسب باشد و طبق تشخیص دندانپزشک مشکلی وجود نداشته باشد، میتوان زمانی که ایمپلنت قبلی خارج میشود، ایمپلنت جدید جایگذاری شود.
هرچند، در برخی موارد بیمار نیازمند پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت میباشد تا میزان استخوان برای کاشت ایمپلنت جدید مناسب و حمایتگر باشد. گزینهی دیگر این است که فرد صبر کند تا محل ایمپلنت بهبود پیدا کند و سپس ایمپلنت جدید جایگذاری شود.
منبع: تعویض ایمپلنت دندان نوشته دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک