روش های نماشویی
✽ نماشویی با طناب :
امروزه روش های نوینی برای کار در ارتفاع روی کار آمده اند که در مقایسه با داربست از امنیت و محبوبیت بیشتری برخوردار می باشند. یکی از این شیوه ها شستشوی نما با استفاده از طناب می باشد که برای پاکسازی نما بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. ولی با این وجود به کارگیری داربست به منظور شستشوی نما هنوز هم بسیار رایج می باشد. نحوه انجام این گونه نماشویی به این گونه می باشد که شخص با استفاده از یک طناب که در قسمت بالایی سازه به صورت کاملا محکم و امن بسته شده است، از سازه معلق گردیده و شروع به انجام شست و شوی نما می کند. شستشوی نما با طناب دارای مزیت هایی نسبت به روش های دیگر نماشویی می باشد که به عنوان مهمترین آن ها می شود به قیمت نماشویی پایین و مقرون به صرفه اشاره نمود. چون در این روش برای پایین رفتن از ساختمان دیگر به داربست و غیره نیازی نیست. فقط در به کارگیری از طناب، نماشور بایستی تمام نکات ایمنی را رعایت نماید و از محکم و سفت بسته شدن طناب در بالا اطمینان حاصل کند.
✽ نماشویی با بالابر :
الف) کلایمر : بالابر از جمله دستگاه هایی می باشد که برای سازه هایی با ارتفاع زیاد استفاده می شود برای مثال برای ارائه خدمات به برج ها و یا این که سدها و غیره، شخص متخصصی که می خواهد از طناب آویزان شود اول به این دستگاه وصل گردیده و سپس از بالا تا پایین ساختمان را طبقه به طبقه نماشویی می کند. این دستگاه یکی از ابزارهای نماشویی ساختمان محسوب میشود که معمولا از کارخانجات صنعتی به صورت روزانه اجاره گرفته می شود چون نگهداری، حفاظت و سرویس این دستگاه بسیار پیچیده و تخصصی می باشد و بایستی حتما از آن اطمینان کامل داشت تا خدایی نا کرده خسارات جانی به هیچ کدام از اشخاص گروه شستشوی نما وارد نشود.
ب) بالابر هیدرولیکی : بالابرها کاربردهای فراوانی در صنعت و خدمات ساختمانی دارند که به دو دسته تقسیم می شوند یکی از آنها بالابرهای جناقی پرتابل هستند که وزن کمتری را تحمل نموده و به راحتی جابجا می شوند و از نظر هزینه مقرون به صرفه تر و از حیث تعمیرات و سرویس، وقت و زمان کمتری را صرف میکنند. به بالابرهای ریلی نیز که قابلیت و امکان حمل و جابجایی راحت تری دارند و وزن بیشتری را می توانند تحمل نمایند میتوان بعنوان دسته دوم بالابرهای ماشینی اشاره نمود.
انواع نماشویی ساختمان
✽ نماشویی با واترجت : زمانی که نمای ساختمان خیلی آلوده و کثیف نباشد از این شیوه استفاده می گردد. از واترجت می توان برای شستشوی نمای سیمانی، نمای سنگی، نمای کامپوزیت و نمای شیشه و غیره بهره برد.
✽ نماشویی با سندبلاست : از این دستگاه برای شستشوی نماهایی که دارای جرم زیادی می باشند استفاده می گردد. این دستگاه دارای توان بسیار زیادی می باشد که قادر است همه جرم ها، آثار زنگ زدگی، رسوبات آهکی و لکه های چربی را به راحتی از بین ببرد و نما را تماما شستشو دهد.
✽ نماشویی با دیسکلر : دیسکلر یکی از مواد شوینده در شست و شوی نمای ساختمان می باشد و برای نماهای سنگی یا سرامیکی بیشتر بکار میرود که خواص چربی زدایی و تمیز کنندگی فوق العاده ای دارد. برای استفاده از این ماده شوینده در هنگام شستتشو بایستی با در نظر داشتن اینکه این ماده باید به مقدار بسیار دقیقی به کار رود وقتی که واترجت آب را با فشار قوی به سمت نمای ساختمان می پاشد کمی از این مواد شستشو را به نما بزنیم.
✽ نماشویی با ابر و تی : از این روش بیشتر برای شستشوی نمای شیشه ای یا کامپوزیت استفاده می شود که می بایست به این نکته دقت داشت که این روش سرعت کمتری نسبت به شیوه های دیگر دارد، به این صورت که نما بصورت سنتی با استفاده از شوینده ها و با کمک تی یا ابر بوسیله دست پاک می شود و سپس آبکشی می گردد.
✽ نماشویی با پلیش : پلیش ماده ای است که خواص براق کننده و پاک کننده دارد. اگر بعد از نماشویی از پلیش بر روی سطوح استفاده کنیم سبب می شود که نما دیرتر کثیف شود و بیشتر به چشم بیاید. این ماده مانع نشستن ریزگردها بر روی نما میشود و تا چند سال نمای شما را زیبا و پاک نشان میدهد. همینطور به تازگی موادی نیز به وجود آمده است که با استفاده از تکنولوژی نانو ایجاد شده است که این مواد تاثیر بیشتری نسبت به پلیش بر روی نما دارد و طول عمر آن نیز بالاتر می باشد.
پیچ و رولپلاک نما برای هر ساختمانی بسیار مهم می باشد زیرا ساکنان و تمامی اشخاصی که از کنار ساختمان عبور مینمایند بدون اطلاع از این که سنگ نما شما احتمال ریزش دارد در حال تردد میباشند و این خطر بسیار حایز اهمیت میباشد. دقت داشته باشید که پیچ و رولپلاک نما بدون داربست بوده که میتوان به راحتی عملیات تعمیر و تعویض را در اسرع وقت انجام داد و از بروز حوادث ناگوار و اساسی دوری کرد.